Couleurs de Noir

B2C, Shopify
Client

Couleurs de Noir

Website

couleursdenoir.com

Het verhaal van Couleurs de Noir begint bij de oprichter, Dries Van De Walle. Zijn passie voor gezondheidszorg en productontwikkeling motiveerde hem een diploma in biochemie te behalen. Door zijn afkomst uit een familie van drie generaties apothekers is hij altijd diep betrokken geweest in de wereld van gezondheid en welzijn.

Na zijn carrière te starten bij één van de belangrijkste spelers in de cosmetische industrie, ontdekte Dries al snel het gebrek aan make-up opties voor mensen met een gevoelige of allergie-gevoelige huid. Gedreven door zijn wetenschappelijke achtergrond was hij vastbesloten om een lijn van cosmeceuticals te creëren. Producten die niet alleen je natuurlijke schoonheid verbeteren, maar ook de algemene gezondheid van je huid bevorderen.

Neem zeker ook eens een kijkje op hun instagram account!

Projectscope

Couleurs de Noir had reeds een webshop live staan die was gebouwd met WordPress, echter vonden ze dit zelf niet gebruiksvriendelijk genoeg en deden er zich fouten voor in de achterliggende code. Ook het gebrek aan flexibiliteit om extra tools toe te voegen ontbrak. Op alle vlakken was er dus verbetering mogelijk.

De opdracht van Meteor was dus om de site zowel in een modern nieuw jasje te steken alsook functioneel te optimaliseren. Door een nieuwe webshop op te maken in Shopify konden we onze klant makkelijk verder helpen en kunnen we garanderen dat in de toekomst veel tijd en moeite zullen bespaard blijven. Dankzij enorm veel custom code hebben we verschillende functies kunnen inbouwen zoals een logo waarbij de slagzin verdwijnt bij scrollen of custom tegels op het homepage die vertaalbaar zijn. Een belangrijke functie is de bundle-functie, hierbij is er veel gecodeerd om de lay-out naar juiste huisstijl te handeren. Op basis van een slim filtersysteem kunnen bezoekers gemakkelijk hun gewenst product vinden.

Belangrijkste kenmerken

  • Slagzin verdwijnt bij scrollen
  • Invoegen van icons voor knoppen
  • Custom velden op de product pagina
  • Integreren van nieuwsbrief
Ontdek meer cases