Iksmeerbelgisch

Shopify

Iksmeerbelgisch is lief voor huid en natuur. Deze headline maakt de waarden en de ‘why’ van Klaartje Janssens, de straffe madam achter deze beauty start-up, duidelijk. Enkel duurzame en Belgische beauty producten vind je terug op de webshop. Iksmeerbelgisch wil aan het publiek duidelijk maken dat je maar beter voor gezond en duurzaam gaat in de toch al vervuilende beauty sector. Klaartje en haar team kiest resoluut voor natuurlijke ingrediënten en minerale poeders. Dat je dit niet ver hoeft te gaan zoeken, bewijst Iksmeerbelgisch aan het ruime aanbod van producten van lokale producenten.

Tegen eind 2021 is het doel om de gemiddelde maandelijkse omzet te verdubbelen. Ambitieus maar volgens ons haalbaar. De vorige shop (WordPress) was allesbehalve e-commerce driven en het bevatte zeer weinig conversie verhogende features. Daarom dat Iksmeerbelgisch koos voor Shopify om deze extra stappen te zetten. Als Shopify partner was Meteor daarom een juiste keuze om dit groeitraject mee vorm te geven.

Projectscope

In een dikke maand bouwde Meteor een Shopify webshop op maat van Iksmeerbelgisch. Er werd gekozen voor een modern en strak design die een verlengde vormt van de algemene branding. De webshop is een goede basis om de groei in gang te zetten, met meteen een aantal extra features zoals de ‘lookbook functionaliteit’. Meteor begeleidde Iksmeerbelgisch bovendien in het creëeren van goede product beschrijvingen aangezien deze cruciaal zijn voor dergelijke business en er gestart zal worden met Google shopping campagnes.

Naast de eigenlijke webshop zorgde Meteor voor automatische e-mail flows met Klaviyo om processen te automatiseren en conversies te verhogen. Aangezien er ook fysieke workshops zijn met daaraan gekoppelde verkoop van producten, installeerde Meteor het Shopify POS systeem om deze orders ter plaatste af te handelen. Stock en product info zijn hierbij automatisch gesynchroniseerd. Heel wat features dus om de groei in omzet te kunnen bewerkstelligen en het team van Iksmeerbelgisch te focussen op waar ze zelf in uitblinken: Elke vrouw laten genieten van een stralende huid met de juiste routines lief voor de huid en de planeet.

Client

Iksmeerbelgisch

Website

www.iksmeerbelgisch.be

Belangrijkste kenmerken

  • Shopify custom theme
  • Koppeling met Klaviyo (marketing automation)
  • Lookbook
  • Betaalprovider: Mollie
  • Verzendingen: Sendcloud
  • Slimme filtering en zoekfunctie
  • Megamenu
  • Extra metafields voor product info
Menu