Shopify Partner Town Hall Hydrogen take-over

Alweer een nieuw online event georganiseerd door Shopify vond plaats met als doel partners op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes binnenin hun favoriete E-commerce platform. In dit iets langer dan een uur durende event werden heel wat topics onder de aandacht gebracht waaronder de Black friday & cyber monday campagnes, Shopify markets, Marketplace kit, Metafields,… maar vooral hun nieuwe headless framework voor het bouwen van custom storefronts. In dit artikel vatten we kort samen wat bij ons is blijven hangen en welke zaken u kan gebruiken om uw business kracht bij te zetten.

BFCM 2021

Beginnen doen ze met het feliciteren van de ondernemers voor de enorme omzet die werd geregistreerd tijdens de BFCM (Black Firday & Cyber monday) campagnes. Bij Shopify merken ze dat dankzij de toevoeging van apps die vertrouwen geven, upsales creeëren en klanten lokken, de verkoop door het dak kan gaan. Op zoek gaan naar de juiste apps die bij jouw webshop horen is dus key. Shopify bracht ook een tool online waarmee de sales tijdens BFCM op de seconde werden weergegeven op een grafische 3D wereldbol. Deze tool kon je hier terugvinden, momenteel zal u hier geen trafiek op terugvinden aangezien de BFCM periode verlopen is.


In cijfers:
$6.3B wereldwijde verkoop van Shopify handelaren | $3.1M/uur op piek op vrijdag

Shopify Markets

Internationaal ondernemen is een must als je jouw business naar een heel nieuw niveau wil tillen maar dit was in het verleden niet altijd even eenvoudig doordat je te maken krijgt met verschillende talen, munteenheden, taxen,… Dit is verleden tijd dankzij Shopify markets, de nieuwe ‘global commerce hub’ die wordt toegevoegd aan Shopify. Dankzij Shopify markets is internationaal ondernemen kinderspel, dit doordat de tool ervoor zorgt dat jij je volledig kan toeleggen op de ontwikkeling van je zaak en je je geen zorgen hoeft te maken over aankopen die gebeuren vanuit het buitenland.

Hieronder een overzicht van wat Shopify markets te bieden heeft:

  • Slimme instellingen die de marktwerking optimaliseren
  • Verkoop in 133 valuta’s met Shopify Betalingen
  • Verkoop in tot wel 20 talen
  • Beheer hoe u aan elke markt verkoopt vanaf één plek
  • Stel aangepaste domeinen in om te optimaliseren voor zoekopdrachten
  • Aanpassen van catalogus en storefront per markt

 

Meer weten over Shopify markets? klik dan even hier.

Shopify markets globe image

Nieuwe Storefront: filteren met metafields

Nu is het naast het filteren op varianten, kleur, maat,… ook mogelijk om te filteren a.d.h.v. metafields. Deze metafields werden onlangs toegevoegd aan Shopify bij de lancering van Shopify 2.0, dankzij deze extra functie is het mogelijk om op makkelijke en gestructureerde manier unieke eigenschappen mee te geven aan uw producten zonder dat hier een variant voor moet worden aangemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven of een zwembroek is voorzien van een ‘netje’ of aan handtassen meegeven of deze voorzien zijn van een schouderband of niet, zonder hier onnodig varianten voor aan te gaan maken.

Meer weten over filteren met metafields? klik dan even hier.

Hydrogen: headless framework 

Last but not least kwam Hydrogen uitgebreid aan bod tijdens het event. Dit headless framework is bedoeld voor developers om meer vrijheid te krijgen bij het bouwen van unieke webshops. Dankzij Hydrogen krijg je de bouwblokken van Shopify maar kan je deze gebruiken op de manier die jou het best ligt. De bouwer van de webshop is dus niet langer afhankelijk van een geselecteerd thema maar werkt verder op een template. Het bevat de structuur, componenten en tools die u nodig hebt om aan de slag te gaan, zodat u uw tijd kunt besteden aan styling en het ontwerpen van functies die uw merk uniek maken.

Hydrogen biedt heel wat voordelen aan:

Snel aan de slag
Hydrogen biedt een startsjabloon aan dat een laagdrempelige basis biedt voor het bouwen van Shopify custom storefront. De starter template integreert automatisch met Shopify-winkels en biedt een volledig aankooptraject out-of-the-box.De starter template is gestyled met behulp van de Tailwind CSS utility library en maakt gebruik van het Hydrogen framework. U kunt beginnen met bouwen met Tailwind’s bibliotheek of uw eigen styling kiezen.

Optimaliseer de prestaties
Het is gebouwd bovenop nieuwere webtechnologie, en hanteert een moderne benadering van webontwikkeling om het volgende te bieden:

  • React Server Componenten
  • Rendering op de server
  • Ingebouwde caching controles

Sneller unieke handelservaringen bouwen
Hydrogen versnelt het ontwikkelproces door gebruik te maken van Shopify’s gekende functies en expertise op het gebied van commerce. Het integreert rechtstreeks met de Shopify Storefront API voor efficiënte data-fetching.

Meer weten over Hydrogen? klik dan even hier.
Voor een voorbeeld van een webshop gebouwd in Hydrogen, klik hier

Beroep doen op onze expertise?

Neem contact met ons op!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

Commerce+ | Het e-commerce event van Shopify

Lees meer

Shopify store 2.0: Wat betekent het voor jou?

Lees meer