Lotus Bakeries

B2B, Shopify

Iedereen kent de heerlijke koekjes van Lotus Bakeries. De populariteit steeg enorm over de jaren én de grenzen heen, oorspronkelijk vooral van de originele speculoos. Van een caffè latte tot een cappuccino: wereldwijd vragen koffiedrinkers om een bijpassend Lotus koekje.

Populair in België zijn de Lotus koekenpakketten. Dit zijn pakketten die je als vereniging kan aankopen aan een voordelig tarief rechtstreeks bij Lotus bakeries, om daarna met winst te kunnen doorverkopen. Denk maar aan scholen, jeugdverenigingen, kinderdagverblijven enz. die hierdoor een extra cent kunnen verdienen.

Projectscope

Tot dit project gebeurde het proces van verkoop tot levering van de koekenpakketten manueel. Een klant vroeg een offerte aan via mail, een interne medewerker maakte een offerte op en stuurde dit door, waarna de klant een ondertekende versie weer terugstuurde. Op basis van postcode worden de bestellingen doorgegeven aan de juiste koerier, en ook dit werd manueel toegewezen en berekend.

Lotus bakeries zag de noodzaak on dit proces te automatiseren, en samen met Meteor werd er voor Shopify gekozen om dit te verwezenlijken. Verenigingen kunnen nu hun pakketten online bestellen en afrekenen, waarna er een volledig automatisch proces in werking treedt:

  1. De inhoud van het pakket is dynamisch weergegeven op de product detail pagina
  2. Op basis van postcode en taal wordt de bestelling automatisch toegewezen aan de juiste koerier
  3. Op basis van het type pakket en de toegewezen koerier krijgt de klant een aangepaste mail met meer informatie over de levering
  4. De interne dienst krijgt automatisch een overzicht van de bestellingen en de inhoud, zodat de juiste hoeveelheden kunnen doorgegeven worden voor productie

Het resultaat en de voordelen spreken voor zich: minder overhead voor de interne dienst, een duidelijker bestelproces voor de klant en een duidelijk overzicht voor de koerier.

Belangrijkste kenmerken

  • Shopify theme met veel customizaties
  • Custom apps
  • Date picker app
  • Klaviyo als automated e-mail too
  • Uitgebreid klantaccount
  • Dynamische tabel op PDP