Iedereen houdt van een zoet momentje

cookiepackages.lotusbakeries.be
B2BShopify

Over Lotus Koekenpakketten

Iedereen kent de heerlijke koekjes van Lotus Bakeries. De populariteit steeg enorm over de jaren én de grenzen heen, oorspronkelijk vooral van de originele speculoos. Van een caffè latte tot een cappuccino: wereldwijd vragen koffiedrinkers om een bijpassend Lotus koekje.

Populair in België zijn de Lotus koekenpakketten. Dit zijn pakketten die je als vereniging kan aankopen aan een voordelig tarief rechtstreeks bij Lotus bakeries, om daarna met winst te kunnen doorverkopen. Denk maar aan scholen, jeugdverenigingen, kinderdagverblijven enz. die hierdoor een extra cent kunnen verdienen.

Waarom Shopify?

Lotus heeft bewust gekozen voor Shopify als hun e-commerce platform om verschillende redenen. Ten eerste, vanwege de betrouwbaarheid van Shopify, kunnen klanten met vertrouwen bij hen winkelen, wetende dat hun gegevens veilig zijn. Daarnaast biedt Shopify een eenvoudig te gebruiken interface, waardoor zowel klanten als het team van Lotus moeiteloos kunnen navigeren.

De visueel aantrekkelijke ontwerpmogelijkheden van Shopify stellen Lotus in staat om een aantrekkelijke en uitnodigende online winkelomgeving te creëren, wat essentieel is voor het presenteren van hun lekkere koekenpakketten. Bovendien maakt de flexibiliteit van Shopify het gemakkelijk voor Lotus om de webshop uit te breiden met tal van apps en functies, waardoor ze hun klanten steeds beter van dienst kunnen zijn en hun winkelervaring kunnen verbeteren.

Projectscope

Tot dit project gebeurde het proces van verkoop tot levering van de koekenpakketten manueel. Een klant vroeg een offerte aan via mail, een interne medewerker maakte een offerte op en stuurde dit door, waarna de klant een ondertekende versie weer terugstuurde. Op basis van postcode worden de bestellingen doorgegeven aan de juiste koerier, en ook dit werd manueel toegewezen en berekend.

Lotus bakeries zag de noodzaak on dit proces te automatiseren, en samen met Meteor werd er voor Shopify gekozen om dit te verwezenlijken. Verenigingen kunnen nu hun pakketten online bestellen en afrekenen, waarna er een volledig automatisch proces in werking treedt:

  1. De inhoud van het pakket is dynamisch weergegeven op de product detail pagina
  2. Op basis van postcode en taal wordt de bestelling automatisch toegewezen aan de juiste koerier
  3. Op basis van het type pakket en de toegewezen koerier krijgt de klant een aangepaste mail met meer informatie over de levering
  4. De interne dienst krijgt automatisch een overzicht van de bestellingen en de inhoud, zodat de juiste hoeveelheden kunnen doorgegeven worden voor productie

Het resultaat en de voordelen spreken voor zich: minder overhead voor de interne dienst, een duidelijker bestelproces voor de klant en een duidelijk overzicht voor de koerier.

Belangrijkste kenmerken

Datepicker
Customized login
Custom velden
Custom app