Meteor is een Shopify Plus agency

We horen vaak de vraag: wat is nu de ‘plus’ in Shopify Plus? Een terechte vraag uiteraard en hieronder lichten we dit graag even toe. Wij gaan van in het begin met de klant de business requirements aftoetsen tegenover het platform om te analyseren of dit inderdaad de juiste keuze is.
 • Snelle time to market
 • Groot community
 • Flexibel en uitbreidbaar
 • Uitgebreid CMS
 • Content planner
Waarom Shopify Plus

Shopify Plus samenvattend

Shopify Plus kan je zien als de grote broer van Shopify, het is met name het enterprise model van de e-commerce gigant. Bijvoorbeeld in Amerika is het dé uitdager van enterprise platformen zoals Salesforce en Magento, en ook in de BeNeLux wint Shopify Plus aan terrein.

Dit heeft een aantal redenen. 1 van de hoofdredenen is dat Shopify Plus een cloud platform is waardoor hosting, updates & upgrades zijn inbegrepen in de licentiekost. Dit maakt het platform zeer onderhoudsvriendelijk tegenover open source systemen zoals Magento. Bovendien is het, zeker voor een cloud systeem, flexibel inzetbaar in een IT architectuur dankzij het app systeem en de vele API endpoints.

Met Shopify Plus kunnen we onze klanten een platform bieden dat continu evolueert en het bevat de tools om een e-commerce strategie te doen slagen

Maar wat maakt Shopify Plus nu verschillend tegenover de basisversies? Hieronder sommen we aantal zaken op:

Verkoop vanaf één platform
Content planner (launchpad)
Checkout UI extensions
Toegang tot meer API endpoints, zoals de giftcard api
B2B suite
24/7 prioritaire technische ondersteuning
Meerdere stores op 1 omgeving

Dit zijn enkele van de extra features of uitbreidingen die je bij een Shopify Plus omgeving krijgt. Met een licentiekost van $2000/maand is het ook een serieuze investering dus er mag wat tegenover staan. Het is daarom niet echt geschikt voor de kleine merchant, maar eerder voor bedrijven die sterke online ambities hebben en enkele miljoenen online omzet draaien. Shopify Plus geeft jou de tools om online exponentieel te groeien en er wordt continu aan het platform doorontwikkeld

Maar wat maakt Shopify Plus nu verschillend tegenover de basisversies? Hieronder sommen we aantal zaken op:

 1. Het kunnen aanpassen van de checkout
 2. Toegang tot meer API endpoints, zoals de giftcard api
 3. Content planner (launchpad)
 4. Script editor om de checkout meer te personaliseren
 5. Meerdere stores op 1 omgeving
 6. B2B suite
 7. Support van het Shopify launch team

Dit zijn enkele van de extra features of uitbreidingen die je bij een Shopify Plus omgeving krijgt. Met een licentiekost van $2000/maand is het ook een serieuze investering dus er mag wat tegenover staan. Het is daarom niet echt geschikt voor de kleine merchant, maar eerder voor bedrijven die sterke online ambities hebben en enkele miljoenen online omzet draaien.

Hoe pakken we jouw Shopify Plus project aan?

Stap 1

Intake

In de eerste gesprekken gaan we dieper in op jouw wensen en doelstellingen. Waar wil je staan binnen 1-3-5 jaar? Welke kennis heb je zelf al over e-commerce en digitale marketing? Welk budget heb je in gedachten om deze doelstellingen te bereiken? Hoe ziet jouw achterliggende architectuur eruit? enz.

Stap 2

Design

Onze designers zitten met jou aan tafel om de optimale flows uit te tekenen en dit al te koppelen aan het juiste thema. Hier wordt ook de keuze gemaakt of we vertrekken vanuit een bestaand thema of dat we dit zelf op maat ‘from scratch’ zullen ontwikkelen.

Stap 3

Functionele analyse en architectuur

In deze fase gaan we definiëren welke functionaliteiten de website moet hebben, welke flows de klant zal doorlopen en bepalen we welke apps er als gevolg van deze analyse zullen moeten geïnstalleerd worden. Bovendien doorlopen we alle integratielijnen met achterliggende systemen die moeten voorzien worden en tekenen we de informatie-architectuur uit.

Stap 4

Bouw van jouw Shopify Plus webshop

Voorgaande stappen lopen reeds simultaan met de uiteindelijke bouw van de webshop. Code kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel en hiervoor hebben we een professionele werking uitgebouwd. Alles wordt piekfijn gedocumenteerd en getest zodat een vlotte livegang kan gewaarborgd worden.

Shopify Plus case

Een shopify plus case voor de uitgeverij van België

B2CShopify Plus

De grootste merkenboetiek

B2CShopify Plus

Denim craftsmanship

B2CShopify Plus
Al onze partners op een rijtje

Wil jij online successen boeken?

Wij horen graag van u hoe we u verder kunnen helpen. Stel je vraag via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Vul onderstaand contactformulier in