Denim Craftsmanship

petrolindustries.com

B2CShopify Plus

Over Petrol Industries

Petrol vertegenwoordigt denim craftsmanship en kent de kracht van denim. Ze maken sinds 1989 jeans en aan denim gerelateerde producten. Hun belangrijkste inspiratiebron is altijd vintage auto’s en motorfietsen geweest. ‘Driving in the fast lane’ waar het maken van onvergetelijke roadtrips en het leven ten volle ervaren het belangrijkst zijn. Dat is waar hun motorgerichte mentaliteit een rol speelt en dit zal nooit veranderen.

We weten allemaal dat veel jongens en mannen meer van auto’s houden dan van kleding. Dus stem af op de autoliefhebber en Petrol inspireert wat te dragen. Hun complete collectie is gedreven door denim en de collecties zijn ingedeeld in drie categorieën om aan elke stilistische behoefte te voldoen: Classics, Custom en Collectables; elk label vertegenwoordigt een andere draai aan het ontwerp, terwijl ze trouw blijven aan de kerngeest van Petrol.

E-commerce ecosysteem

Petrol Industries koos jaren geleden voor Shopware als e-commerce platform. Dit omwille van de flexibiliteit dat een open-source platform met zich meebrengt, waardoor een ‘best of breed’ architectuur mogelijk gemaakt werd. Toen Shopware 6 op de markt kwam, de opvolger van Shopware 5, drong een replatforming op en lagen andere systemen weer op tafel.

Ondertussen bleef Shopify plus evolueren, in die mate dat het steeds meer de flexibiliteit van een open source platform benadert. Dat zag Petrol ook, en naast dat het paltform charmeerde waren de voordelen van automatische updates en upgrades niet te onderschatten. Finaal werd er gekozen voor Shopify Plus om hierop hun ambitieuze e-commerce strategie te bouwen.

De ‘best of breed’ benadering van Petrol kon behouden worden, waarbij zonder problemen gespecialiseerde tools zoals Tweakwise kunnen toegevoegd worden. Bovendien kon er naadloos gekoppeld worden met interne systemen zodat alles gesynchroniseerd en geautomatiseerd kan werken.

Partnership Meteor

Voor de verdere ontwikkeling van hun ambitieuze roadmap was Petrol op zoek naar een kwalitatieve Shopify Plus partner. Een partner met veel technische expertise en capaciteit die ook kon adviseren omtrent de bredere architectuur. Jaar op jaar groei gaat namelijk gepaard met architecturale uitdagingen en selectie van de juiste tools.

Enter Meteor. In November 2023 namen we dit project over van een concullega. Sindsdien bouwen we elke maand intensief aan de groei van de webshop en beslissen we samen met Petrol wat de volgende stap moet zijn in de roadmap. We ontwikkelen zowel front-end features om conversie te verhogen als features die achterliggende processen efficiënter moeten maken.

Zo begonnen we met de integratie van Tweakwise, een search & merchandising tool, de integratie met Magnus Oil (OMS), de koppeling met Faslet voor het correcter selecteren van de maat en voegden we Returnless toe om het retourproces efficiënter te maken.
Dit smaakt dus naar een heel fijne en langetermijn partnership.