Continuïteit op ieder moment in elke schakel

dexis.be
B2BShopware

Over Dexis

Dexis zorgt voor continuïteit in productie- en bedrijfsprocessen. Van de levering van technische onderdelen en PBM, de predictieve analyse en het onderhoud van complete installaties tot MRO-proces­­opti­ma­­lisaties. Het bedrijf streeft ernaar partner te zijn voor industrie en bouw, een partner voor zij die streven naar kostenefficiëntie, verhoogde productiviteit, meer duurzaamheid en maximale veiligheid. Hun decennialange ervaring vertalen ze naar expertisevelden die de perfecte match vormen tussen een unieke technische kennis enerzijds en een slimme combinatie van producten, mensen en processen anderzijds.

Projectscope

Hun e-commerce draaide op een verouderde Magento 1 omgeving die dringend aan vernieuwing toe was. Dexis stelt namelijk hoge eisen wat betreft de service naar klanten, en hun ambities hierin kwamen niet meer overeen met de oude setup. Er moest op zoek gegaan worden naar een modern, api first en flexibel platform waarbij ’the sky the limit’ is. Magento 2 was uiteraard een optie, en daarnaast werden de mogelijkheden van Shopware bekeken. Dexis geraakte snel verkocht van de moderne technologie en standaarden die Shopware hanteert, en samen met Meteor werd er een digitale roadmap uitgetekend die Dexis naar een volgend niveau in e-commerce moest brengen.

De nieuwe webshop van Dexis is een PWA (volledig headless). Dit wil zeggen dat de front-end volledig los van de back-end is geschreven om maximale flexibiliteit en performantie te garanderen. Omwille van de specifieke eisen en functionaliteiten bouwde Meteor een eigen B2B suite op maat voor Dexis, met een kafka event driven benadering waardoor klanten rechtstreeks in het ERP bestellingen kunnen plaatsen. Daarnaast werd er geïntegreerd met het pim systeem Akeneo om hun 1,3 miljoen producten op een overzichtelijke manier in te kunnen delen en efficiënt te kunnen verrijken.

Kortom, een zeer complexe en uitdagende B2B case waar we onze technische  expertise en jarenlange ervaring ten volle moeten inzetten.

Belangrijkste kenmerken

Vervanging Magento 1
B2B suite
PWA
Integratie ERP, PIM

Related cases

Denim craftsmanship

B2CShopify Plus

Natural energy for every moment of the day

B2CShopify

Herbruikbare waterflessen

B2CShopify