It’s in our nature

igepa.be
B2BShopware

Over Igepa

Igepa Belux is een gespecialiseerde totaalleverancier voor grafische en visuele communicatie, kantoorpapier, verpakkingsmaterialen en cleaning producten. Het telt meer dan 300 enthousiaste werknemers die dagelijks proberen hun klanten met raad en daad bij te staan en behoort tot de Duitse Igepa Group, actief in meer dan 25 landen met 3.500 werknemers en een omzet van meer dan 1.8 miljard euro. De samenwerking tussen de leden van de Igepa Group zorgt voor een sterke uitgangspositie op het vlak van inkoop en knowhow. Dit resulteert in een goede prijs-kwaliteitverhouding van de kernproducten. De strategie van Igepa Group is ‘source global and act local’. Igepa Belux is volledig verantwoordelijk voor zijn activiteiten in België en Luxemburg en mikt voor de volle 100% op klantenservice en eigen dienstverlening d.m.v. eigen magazijnen en logistiek.

Projectscope

De oude e-commerce omgeving van Igepa draaide op Sana Commerce en was toe aan vernieuwing. Er werd gezocht naar een (open source) platform dat flexibeler inzetbaar was, performanter is en zich snel kan aanpassen aan de snel veranderende digitale wereld. Een gespecialiseerd team van ervaren digitale experten werd samengesteld om een shortlist van e-commerce platformen, en daaruit kwam Shopware 6 als duidelijke winnaar uit de bus. Aangezien het om een zeer complexe B2B case gaat, werd er ook meteen gekozen om samen te werken met een ervaren enterprise partner. Igepa ging een lange termijn partnership aan met Meteor om de ambitieuze (online) doelstellingen te behalen.

Samen met Igepa werd er een roadmap opgesteld in verschillende fases om tot een MVP te komen. Belangrijk was oa dat, omwille van het uitgebreid aanbod, bezoekers gesegmenteerd werden op basis van hun interesses, zodat deze snel een duidelijk overzicht hebben van de gewenste producten. Daarnaast moest er een zeer complexe ‘custom pricing’ logica ingebouwd worden en een online snijtool om hun klanten nog betere service te kunnen geven. Dit hele project moet bijdragen aan het hoofddoel van Igepa: marktleider worden in alle aangeboden segmenten.

Belangrijkste kenmerken

Dell Boomi
Integratie ERP, PIM
Vervanging Sana Commerce
Segmentatie

Related cases

Denim craftsmanship

B2CShopify Plus

Natural energy for every moment of the day

B2CShopify

Herbruikbare waterflessen

B2CShopify