Alles voor de medical professional

Gymna.be | Barthels.be | Vitamed.be
B2BB2CShopware

Over Indeqs

INDEQS is de overkoepelende groep waarvan Gymna, Barthels, Vitamed en Architime deel uitmaken. Deze familiale en dynamische groep wil dé referentiepartner zijn voor kinesitherapeuten, artsen, de orthopedische vakhandel en de aanverwante architectuur.

Gymna mag zich met meer dan 50 jaar op de teller marktleider in België noemen als we het hebben over de verkoop van apparatuur en toebehoren voor kinesisten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Barthels is op zijn beurt synoniem voor meer dan 6.000 medische artikelen (van onderzoekstafels tot injectienaalden) voor artsen en verpleegkundigen terwijl Vitamed gekend is als exclusief verdeler van medische producten zoals Push braces en Sigvaris steunkousen. Daarnaast is Vitamed ook toeleverancier voor een brede waaier van professionals zoals bandagisten, apotheken, rusthuizen, thuiszorgwinkels, ziekenhuizen.

Waarom Shopware?

Na een kritische analyse bleek Shopware het ideale platform om aan de wensen van Indeqs te voldoen. Samen met Anrova Solutions werd de SAP-integratie verzorgd. Aangezien Shopware ontwikkeld werd vanuit een API-first approach, bleek deze integratie in no-time opgezet. De data is nu correcter dan ooit, en dankzij de soepele integratie werd er zelfs voor gekozen om nog extra dataprocessen te synchroniseren tussen SAP en Shopware.

Ook het CMS-systeem van Shopware voldeed perfect aan de verwachtingen van het Indeqs-team. Zo wisten alle medewerkers, ook deze zonder technische achtergrond, moeiteloos teksten aan te vullen en designaanpassingen door te voeren.

Om ervoor te zorgen dat de performantie van de configurators werd gewaarborgd, ontwikkelde Meteor de Ajax Variant plugin, die later ook beschikbaar gemaakt werd in de Shopware Store. Dankzij deze plugin wordt enkel een deel van de pagina ververst tijdens het ophalen van een nieuwe variant, waardoor het gebruikscomfort van de eindgebruiker aanzienlijk verbeterd werd!

Projectscope

Als marktleider koos Indeqs al jaren geleden voor een e-commerce platform, namelijk Magento 1. Nadat Magento 1 als end-of-life werd bestempeld, moest men op zoek gaan naar een nieuw e-commerce pakket. Hierbij was het heel belangrijk dat dit nieuwe e-commerce platform goed kon integreren met hun bestaande SAP ERP. In Magento 1 bleek deze integratie niet altijd even soepel te verlopen, waardoor de correctheid van data in het gedrang kwam. Ook de laadsnelheid in Magento 1 kreeg een onvoldoende van het Indeqs-team. Hun uitgebreide assortiment van onderzoeks- en behandeltafels bestaat namelijk uit meer dan 10.000 varianten, waarbij de eindgebruiker te lang moest wachten tijdens de configuratie hiervan.

Tot slot wilde Indeqs ook een platform dat gebruiksvriendelijker was om content te beheren. Het huidige Magento 1 CMS-systeem werd als beperkt ervaren, terwijl men graag de webshop naar een hoger niveau wou tillen via betere contentpagina’s, die op hun beurt weer zouden bijdragen tot een betere klantbeleving.

Custom features

Speciale functies

  • Vervanging Magento 1 platform
  • Integratie met SAP ERP
  • Ontwikkeling vertegenwoordigersfunctionaliteit
  • Drie websites in één door gebruik van gemeenschappelijke categorisatie
  • Uitgebreide stock & levertermijn-informatie
  • Uitgebreide prijslogica

Extra features

Klaviyo integratie
Sendcloud integratie
Exact Online integratie
Verlanglijstje

Related cases

Denim craftsmanship

B2CShopify Plus

Natural energy for every moment of the day

B2CShopify

Herbruikbare waterflessen

B2CShopify