Kwalitatieve en favoriete magazines

shop.mijnmagazines.be
B2CShopify Plus

Over Roularta

Roularta Media Group is een internationale multimediagroep en marktleider op vlak van magazines in België in het Nederlands en in het Frans. Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van de wekelijkse nieuwsmagazines Knack en Le Vif, de businessmagazines Trends (N/F), vrouwenbladen en lifestyle en special interest maandbladen (zoals Libelle/Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Feeling/Gaël, Plus Magazine enz.),  maar ook medical en professional magazines. Daarnaast bezit het ook enkele kranten zoals De Zondag en een nationaal tv-kanaal namelijk Kanaal Z. Tot slot is ook het databedrijf Trends Business Information een gekende speler dat tot de groep behoord.

Roularta is de op één na grootste uitgever van magazines in Nederland. Met een wekelijks nieuwsmagazine EW, het wekelijkse Beleggersbelangen, en verder een 20-tal lifestyle en special interest maandbladen (zoals Landleven, Seasons, Delicious, Roots , Zin, Knipmode, Kijk,  Fiets, Formule 1 enz.)

Waarom Shopify Plus?

De keuze viel uiteindelijk op Shopify Plus, aangezien een Plus omgeving kan bestaan uit meerdere shops, maar er toch volledige flexibiliteit is per shop en de rechten en rollen vanuit 1 centraal punt kan beheerd worden. Gezien de complexiteit was er dus nood aan een technische Shopify Plus partij, en met Meteor werd er gekozen voor een lange termijn partnership waarbij er in verschillende fases naar het eindresultaat gewerkt wordt. Begin 2023 zijn de eerste 2 webshops, Knack en Libelle, gemigreerd naar Shopify plus.

Momenteel hebben we nog twee shops toegevoegd, de Nederlandse en Franse webshop Mijnmagazines‘ en ‘Mesmagazines‘. Dit zal gaandeweg verder uitgefaseerd worden naar een 15-tal andere webshops. Een uitdagende klus, maar het resultaat van de eerste fase mag er alvast zijn!

Projectscope

Aan de meeste magazines en diensten van Roularta is een aparte webshop aan gekoppeld. Dit was een versnipperd landschap met een wirwar aan platformen zoals Magento 1, Woocommerce en Shopify. Om hun e-commerce efficiënter te organiseren en dit verder te laten groeien werd er beslist om alle shops op 1 platform te zetten en dit te integreren binnen de architectuur van Roularta.

Een erg complex gegeven aangezien er gekoppeld moest worden met hun achterliggende legacy systemen zoals het ERP en de boekhouding. Bovendien werkt Roularta met verschillende fulfilment centra die afhankelijk van bepaalde paramaters gekozen worden voor de verzending van de pakketjes.

Belangrijkste kenmerken

Complexe integraties
Meerdere stores
Custom apps
SSO

Related cases

Denim craftsmanship

B2CShopify Plus

Natural energy for every moment of the day

B2CShopify

Herbruikbare waterflessen

B2CShopify