Verhoog de conversie door een integratie van PIM en Shopware!

Traditioneel wordt de ‘koude data’ (prijs, sotck, afbeelding, korte beschrijving) van een ERP doorgestuurd naar het e-commerce platform, en deze moet dan verder verrijkt worden. Een platform zoals Shopware kan dit, maar er zijn tools die hier specifiek voor ontwikkeld zijn, namelijk PIM systemen.

PIM staat voor Product Information Management. Met een PIM systeem verzamel, beheer en publiceer je jouw product informatie centraal en gestructureerd. Denk maar aan de oneindige excels die door marketing teams worden doorgestuurd om hopelijk de meest recente product info te krijgen, het beheer van verschillende talen, het ingeven van de juiste omschrijving voor verschillende marktplaatsen, enz. Dit en veel meer zijn cases waarvoor een PIM systeem kan geïmplementeerd worden. Dit staat dan in connectie met het ERP, marktplaatsen, CRM, webshop enz. om zo overal de meest recente en geoptimaliseerde product beschrijvingen weer te geven. Het is dus logisch dat een goed beheer van een PIM systeem een serieuze boost geeft aan de conversieratio op de verschillende verkoopskanalen.

  • Professionele aanpak
  • +10 jaar ervaring
  • Akeneo, Inriver, Perfion, Pimcore,…
  • B2B & B2C ervaring
  • Agile werking
Hoe pakken we een PIM integratie aan?

Mappen van de PIM data

Aan de hand van enkele workshops met alle betrokken partijen brengen we de PIM data in kaart. Welke informatie komt vanuit het ERP en hoe wordt deze verrijkt in het PIM systeem? Hoe werkt het bestaande PIM systeem en welke API’s zijn er beschikbaar? Wanneer is een product ‘klaar’ om gepubliceerd te worden? Dit en nog veel meer vraagstukken worden behandeld om zo tot een gepast integratieplan te komen. Onze analyst en projectmanager begeleiden de klant in het hele proces om zo de meest optimale datakwaliteit te bekomen, en onze ontwikkelaars zorgen voor een gestroomlijnde integratie tussen het PIM systeem en Shopware.

PIM Shopware

Gedurende het hele development traject werken we in bi-weekly sprints waarbij telkens een demomoment wordt voorzien. Zo verzamelen we meteen de feedback en kunnen alle stakeholders de connectie tussen PIM en Shopware testen en valideren. Op deze manier gaan we op een agile manier naar het gewenste resultaat

Meteor heeft ervaring in het opzetten van integraties / connecties tussen Shopware en Akeneo, Pimcore, Perfion, Inriver,…

Door zijn API first approach vormt Shopware het kloppend hart van je e-commerce activiteiten en is het platform makkelijk te integreren met externe systemen, en dus ook met PIM systemen. Per case bekijken we welke de beste oplossing is: of het nu gaat om een bestaande connector, een custom plugin gebouwd door Meteor of een integratielaag zoals Alumio, de beslissing is afhankelijk van klan tot klant en deze maken we graag samen met jou.

Partner met e-commerce en PIM expertise

10j e-commerce kennis
Certified Shopware employees
Gold partner
B2B & B2C
Shopware en PIM cases

Headless hoogstandje

B2BShopware

De Shopware oplossing voor Tuin & dier

B2CShopware

Dé betrouwbare groothandel met advies

B2BShopware

Wil jij online successen boeken?

Wij horen graag van u hoe we u verder kunnen helpen. Stel je vraag via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Vul onderstaand contactformulier in